Despre Noi

Date de identificare

Arra Natural Cosmetics

Balan Budeanu Costel PFA
Iasi-Tomesti

CIF 32863913, CUI F22/328/2014

0744.792.651


- Povestea noastra - 

Ceea ce iniţial a fost gândit ca o sursă de sănătate destinată utilizării proprii s-a transformat rapid într-o mică iniţiativă privată, graţie prietenilor care au fost încântaţi de calitatea produselor şi de modul în care le realizăm. Ei au popularizat intenţiile noastre şi în scurt timp am fost surprinsi să constatăm că suntem cautaţi de persoane pe care nu le cunosteam, dar care doreau să încerce produsele noastre.

Şi totuşi de ce săpun natural?.... De ce cosmetice naturale?...pentru că din proprie experienţă, am constatat că în condiţiile unor probleme de sănătate a pielii, tratamentul prescris de medic includea în mod obligatoriu şi utilizarea de produse cosmetice -sapun natural, creme naturale etc

Aşa am aflat că săpunurile produse industrial (care nici măcar nu au voie să se numeasca săpunuri, folosindu-se denumiri ca “family bar”, “cream bar” şi “beauty bar”) conţin conservanţi, derivaţi petrochimici, parfumuri şi coloranţi artificiali precum şi alţi aditivi sintetici care afectează echilibrul natural al pielii, diminuând funcţia protectoare a acesteia. 

Am mai aflat faptul ca săpunurile naturale transparente sunt “naturale” doar cu numele deoarece conţin doar 60% ulei saponificat la care se adaugă 25% ethanol(alcool) şi 15 %(apa) - pentru că uneori primeaza aspectul şi nu conţinutul.

Deoarece în comerţ nu găseam în mod curent produse care să inspire încredere, şi care să aibă în reţetă doar materii naturale, alternativa a apărut firesc: fabricarea manuală de produse naturale 100%, exclusiv din ingrediente naturale. Toata gama  de sapunuri sunt realizate prin metoda la rece - un proces lent ce păstreaza active proprietăţile ingredientelor folosite.

Şi le-am creat în primul rand pentru noi, pentru pielea noastră. Abia apoi a venit idea de a impărti produsele făcute de mana noastra cu drag şi atentie la detalii, cu prietenii apropiati.

Săpunurile noastre conţin doar uleiuri vegetale, plante şi extracte din plante, miere, lapte de capră, argilă, uleiuri esenţiale (extrase tot din plante) care fac din acestea adevarate tratamente naturiste cu efecte deloc de neglijat.

Săpunul fabricat în acest mod reţine multe din binefacerile naturale ale ingredientelor utilizate. Cu cât acestea sunt mai bune, cu atât şi produsul rezultat va fi mai calitativ. 

Continutul fiecarui produs a fost preparat si ambalat manual, in serii mici.

Produsele noastre cosmetice naturale  nu sunt conservate cu conservanti chimici, cum ar fi parabenii sau derivate de de formaldehida. Ele sunt conservate cu ingrediente pe baza de plante, ceea ce inseamna ca va trebui sa fie folosite mai repede. (extract din seminte de grapefruit, anason, citrice sau ingrediente antioxidante precum vitamina E sau extractul de rozmarin).

Am început ca un producator de cosmetice naturale realizate manual şi vrem să rămânem la fel. Nu vrem hale de producţie industrială şi nici sisteme de realizare intensivă a produselor cosmetice. Punem mare accent pe calitate, şi această idee nu este un "clişeu la modă" care "dă bine să fie spus". 


CINE SUNTEM


Suntem o echipa de oameni tineri, o familie, entuziasti, din Iasi, iubitori de frumos si mai ales de natura care isi doresc sa invete mult si care ofera din cunostiintele acumulate oricui doreste sa investeasca in frumusetea personala cu produse proprii. Suntem oameni cu multa incredere in fortele proprii si in capacitatea de a aduce o contrbutie mica, dar semnificativa in "sanatatea "cosmeticelor din Romania.

Am creat produsele ARRA  pentru tot cei care se respectă pe ei înşişi şi vor să iasă din zona de confort a produselor obişnuite din comerţ, realizate pe bandă rulantă de maşinăriile reci ale marilor industrii....


Fiecare dintre noi a venit cu ce-a fost înzestrat şi a avut mai bun: unul cu măiestria de a îmbina extracte de plante şi uleiuri esenţiale şi multe alte bunătăţi ale naturii, cu căldura şi dibăcia palmelor, în a da formă produselor cosmetice, altul s-a,,înarmat” cu hârtie, pix şi idei fără număr si cu strategii şi, uite aşa … sinergia creată între noi a devenit una vie, intensă, conducându-ne în aceeaşi direcţie, aceea de a gândi şi a da viaţă produselor noastre.


Urmărim ca toate ingredientele să asigure balanţa perfectă de nutrienţi de care pielea are nevoie pentru a se dezvolta armonios, firesc şi echilibrat. Este similară grijei pe care părinţii o poartă copiilor lor.

Daca vreti sa ne cunoastem mai bine si sa descoperim impreuna tainele crearii produselor cosmetice personalizate, ne poti contacta direct la  arra.natural@gmail.com


Toate produsele ARRA sunt rezultatul mâinilor noastre! Procesul de creare este Handmade, fiecare produs este unic. Produsele ARRA se bucură în momentul creării lor de întreaga noastră atenție și pasiune.