Despre Produse

Despre produse

    Produsele ARRA Cosmetics  se remarca prin simplitatea cuvintelor care le descriu cel mai bine, 100% natural, handmade, aceasta fiind practic si garantia noastra catre cumparatori: sapunuri si cosmetice cu adevarat naturale, al caror procedeu de preparare este realizat manual, numai din ingrediente atent alese.Sapunurile si cosmeticele naturale Arra

► Contin 100% ingrediente naturale, din surse sigure, unele dintre ele avand chiar certificare organica.

► Au la baza numai unturi si uleiuri de origine vegetală (shea, cocos, cacao, masline, migdale dulci, caise etc), extracte de plante, produse apicole, macerate, argile, flori, fructe etc.

► Culorile se datoreaza exclusiv ingredientelor naturale folosite (plante, argila, sucuri de legume, uleiuri etc).

► Produsele noastre sunt parfumate cu uleiuri esentiale naturale pure, ce le confera si proprietati aromaterapeutice.

► Sunt complet lipsite de aditivi chimici cum ar fi conservantii, colorantii, intaritorii artificiali, detergentii sau aromele sintetice.

► Toate produsele sunt biodegradabile, avand si ambalaje biodegradabile sau, acolo unde nu este posibil, din materiale reciclabile.

► Toate produsele respecta legislatia in vigoare si sunt notificate la Comisia Europeana, cu analize si teste dermatologice efectuate la un laborator de specialitate.

            ► Nu sunt testate pe animale, nu contin ingrediente testate pe animale si nici ingrediente de origine animala obtinute prin agresarea sau uciderea acestora. Singurele derivate pe care le folosim in produsele noastre sunt produsele apicole.


Deoarece sapunul natural este primul produs cu care am debutat si ne-am cucerit primii clienti, vom puncta in cele ce urmeaza cateva aspecte legate de calitatile care il fac deosebit.

► Este realizat manual, prin procedeul traditional "la rece" in care temperatura de lucru nu depaseste 40 de grade, pentru a conserva cat mai bine proprietatile ingredientelor. Urmeaza perioada de maturare in care sapunurile se usuca in mod natural, timp de cel puţin o lună.

► Are la baza numai unturi si uleiuri de origine vegetală, alese in proportii atent studiate, pentru un sapun foarte bland cu pielea, hidratant, spumant si cremos (ulei de masline, unt de cocos, unt de cacao, unt de shea, ulei de migdale, ulei de ricin).

► Este foarte bogat in glicerina vegetala care se formeaza in mod natural in urma procesului de saponificare si asigura hidratarea si elasticitatea pielii (in cazul sapunurilor clasice, glicerina este extrasa pentru productia de creme si lotiuni, "dezbracand" sapunul de proprietatile sale naturale de hidratare).

► Pe langa glicerina naturala formata, sapunul ARRA  este imbogatit cu uleiuri vegetale pure adaugate la sfarsitul procesului de saponificare, special pentru a aduce un plus de hidratare si ingrijire pielii.

► Sapunurile fac o spuma generoasa care permite folosirea acesteia pe post de spumă de ras, atat de catre femei cat si de catre barbati.

► Datorita faptului ca sapunurile sunt realizate manual in loturi mici, folosind ingrediente din loturi diferite, acestea pot prezenta variatii minore de culoare si forma.


Pastrare si utilizare

          Deoarece sapunurile si cosmeticele ARRA  sunt 100% naturale si nu contin conservanti sau intaritori chimici, avem cateva recomandari de pastrare si utilizare pentru a le putea folosi fara probleme un timp cat mai indelungat.

► Pentru prelungirea duratei de viata a sapunurilor naturale, recomandam depozitarea acestora intr-o sapuniera care sa permita scurgerea apei. Continutul bogat in glicerina al sapunurilor naturale  (glicerina care atrage apa) face ca acestea sa se inmoaie in contact prelungit cu apa. Daca doriti sa pastrati sapunul mai mult timp inainte de a-l utiliza, alegeti un loc ferit de umezeala si caldura excesiva.

► Pastrati unturile, uleiurile, serurile si apele florale intr-un loc uscat, ferit de razele directe ale soarelui si umezeala.